За вашим запитом нічого не знайдено. Спробуйте уточнити свій запит
Категорії:
Результати в категорії:
Замовити дзвінок

Ніж Fallkniven "Pilot Survival CoS" (F1zCoS)

код товару: U0568676
Ціна за одиницю:
10414 грн
+413 бонусів
Оплата

Готівкова, Безготівкова, VISA/Mastercard

 

Обмін / повернення

Обмін/ повернення товару протягом 14 днів

Гарантія: 12 місяців

Доставка:

Ваше місто:

Самовивіз
з магазину BRAIN
Деталі уточнюються
У відділення
служби доставки
Деталі уточнюються
Кур'єром за адресою
Деталі уточнюються
Оплата

Готівкова, Безготівкова, VISA/Mastercard

 

Обмін / повернення

Обмін/ повернення товару протягом 14 днів

Гарантія: 12 місяців

Доставка:

Ваше місто:

Самовивіз
з магазину BRAIN
Деталі уточнюються
У відділення
служби доставки
Деталі уточнюються
Кур'єром за адресою
Деталі уточнюються
Оплата

Готівкова, Безготівкова, VISA/Mastercard

 

Обмін / повернення

Обмін/ повернення товару протягом 14 днів

Гарантія: 12 місяців

Характеристики

Основні характеристики

Примітка Не є холодною зброєю і не є предметом забороненим до продажу на території України
Вид ножа туристичний
Тип ріжучої кромки гладка
Форма клинка drop-point
Особливості отвір під темляк
Країна-виробник Японія
Країна реєстрації бренду США

Фізичні характеристики

Марка сталі / Матеріал клинка Lam. CoS
Твердість сталі 60 HRC
Загальна довжина 210 мм
Довжина клинка 102 мм
Довжина рукояті 108 мм
Товщина клинка 4.5 мм
Матеріал рукояті Thermorun
Поверхня клинка plain
Вага 253 г
Колір чорний

Інші

Виробник Fallkniven
Модель "Pilot Survival CoS"
Артикул F1zCoS
Гарантія, міс 12
Штрихкод 7340101501635
Примітка Виробник може змінювати властивості, характеристики, зовнішній вигляд і комплектацію товарів без попередження

Опис

F1 є офіційним ножем виживання для пілотів ВПС Швеції з 1995 року, цей ніж створює новий світовий стандарт! До моделі F1 Pilot Survival Knife компанія йшла довгих 8 років, постійно експериментуючи з геометрією й матеріалами, намагаючись надати ножу максимально універсальних форм. Як результат — з 1995 року модель ножа F1 є офіційним ножем виживання королівських ВПС Швеції. Ніж став невіддільною частиною обладнання винищувача JAS 39 Gripen, увійшовши до комплекту НАЗ (ношений аварійний запас) кожного пілота-винищувача ВПС Швеції. 14 років на армійській службі — рекомендація цілком гідна якщо не поваги, то як мінімум уваги. Важливі чинники, як-от технічний дизайн, ергономічність і економність, об'єднуються в моделі F1. Ніж відповідає і неабияк перевершує встановлені міжнародні стандарти міцності, особистої безпеки та співвідношення ціни та якості. Fallkniven F1 являє собою абсолютно нову філософію щодо ножів для виживання. Водночас він поєднує в собі багаторічний досвід із виробництва ножів із сучасними технологіями. Ніж постачається з литими під тиском Zytel піхвами.

Варіація CoS особлива, тому що її клинок виготовлений зі сталі марки Lam.CoS. Lam.CoS — одна з недавніх розроблень компанії. Сталь CoS є серцевиною клинка, виготовленого за відомою японською методикою San Mai III, за якої преміальна сталь великої твердості ламінується з обох боків м'якшою сталлю, у цьому разі — сталлю 420J2. 420J2 — японська низьковуглецева неіржавка сталь; вдосконалена японськими металургами м'яка неіржавка сталь марки 420. Це досить міцна та дуже стійка до корозії сталь. Сталь CoS — це надзвичайно міцна вуглецева сталь, яка від початку була задумана не ножовою, а інструментальною. Така сталь має трохи вищу твердість (60 HRC), порівнюючи з попередником в особі Lam. VG-10 (59 HRC), і відрізняється підвищеним вмістом кобальту, що відповідає за жаростійкість і поліпшені механічні властивості: зі сплавів із застосуванням кобальту створюють оброблювальний інструмент (свердла, різці тощо).

Ще одним цікавим легованим елементом сталі марки CoS є вольфрам. Вміст у сталі вольфраму надає їй чималої твердості й помітно підвищує температуру плавлення. Застосовується вона для ресор, снарядів, сейфів, для різальних інструментів, а з присадкою молібдену таку сталь називають «самогартувальною» (self hardening steel). Своїм розміром F1 може посперечатися з будь-яким середньорозмірним складаним ножем. Вага F1 також не вибивається зі звичної EDC-норми. Однак, за середніх розмірів F1 має повнорозмірну колодку, майже десятисантиметровий клинок із чималою товщиною обуха. І головне — масивний хвостовик ножа проходить через усю колодку. У торці колодки кожного ножа — отвір під темляк, діаметром 5 мм, що дає змогу протягувати навіть досить товстий шнур. У версії з колодкою із гумопластику Thermorun хвостовик ще й виступає з колодки на кілька міліметрів, що дає змогу завдавати удари по торцю ножа без страху пошкодити гумопластикове покриття.

Сам гумопластик марки Thermorun, за інформацією від виробника, був спеціально створений для використання в складних умовах півночі та витримує великі перепади температур. З чого випливає, що F1 можна сміливо експлуатувати в будь-яких кліматичних та природних умовах. Клинки для F1 виготовляються у відомому ножовому центрі Японії — м. Секі (Seki, Japan). Особливістю є те, що клинки для Fällkniven AB виготовляються на заводі, що належить родині Хатторі (Hattori) — японським зброярам і ковалям, які з доби середньовіччя завоювали визнання у світі ножів. Крім матеріалів, зовсім не зайвим буде приділити увагу будові клинка та формі його різальної крайки (РК). Лінзоподібне заточування (ЛЗ) неабияк відрізняється від традиційного заводського заточування практично всіх серійних ножів, які виробляються на сьогодні.

Клинки абсолютної більшості серійних ножів мають виражені спуски різної форми й РК у них виведена у формі літери «V». ЛЗ же відрізняється за геометрією клинка та своєю формою забезпечує досягнення високої ефективності різання, одночасно гарантуючи великий запас міцності РК. До слова, варто зазначити, що найкращі японські катани мають аналогічну форму перерізу, тому як під час різання клинок із ЛЗ зустрічає найменший опір матеріалу, порівнюючи з клинуватим й увігнутим заточуванням, яке в'язне. Так само наявність ЛЗ підвищує ефективність роботи з твердими матеріалами (великими кістками під час оброблення дичини, під час роботи з деревом тощо).

Отже, ми вважаємо, що F1 чудово вписується в межі концепції міського нескладаного ножа та є надійним і якісним інструментом із власною історією та іміджем невеликого й міцного ножа на всі випадки життя. Так, у світі немає нічого досконалого, як немає й ідеального ножа. Але цей ніж зі Швеції цілком може забезпечити своєму власникові виконання багатьох завдань в умовах сучасного міста та за його межами. Цей ніж можна рекомендувати насамперед прихильникам активного способу життя, які не бажають обмежуватися стандартними рамками. Тим, хто цінує якість, перевірену часом.

Оцінка

Поділитися

Залишити відгук

10414 грн
Купити

Ваше місто:

Пункт видачі:

Підпишіться на розсилку і дізнавайтеся про новини та розпродажі першим!