За вашим запитом нічого не знайдено. Спробуйте уточнити свій запит
Категорії:
Результати в категорії:
Замовити дзвінок

BRAIN-БЛОГ

Apple зробила вихідний код ядра iOS і macOS відкритим, але не для всіх

img

Після десяти років суворого режиму компанія Apple зробила те, чого від неї вже ніхто і не очікував. Вся справа в тому, що вихідний код ядра операційних систем iOS і macOS купертіновці раптом взяли і виклали на GitHub.

Після десяти років суворого режиму компанія Apple зробила те, чого від неї вже ніхто і не очікував. Вся справа в тому, що вихідний код ядра операційних систем iOS і macOS купертіновці раптом взяли і виклали на GitHub. Для тих, хто не в курсі, це такий спеціальний ресурс для розробників.

Вихідний код ядра XNU

Варто також зазначити, що вихідний код ядра XNU, яке використовується в iOS і macOS відкрили лише для рішень сумісних з ARM. За заявою Apple, вони назвали своє ядро в піку Юніксу, а точніше «XNU is Not Unix».

Завдяки інструменту ресурсу GitHub працювати з кодом більш зручно, а розробники отримують доступ до вихідників ядра для створення більш оптимізованих програм.

Для кого Apple відкрила вихідний код?

Однак не все так просто. Apple відкрила вихідний код, але також підготувала цілий ряд обмежень для розробників щодо його використання в інших проектах.

iOS і macOS працюють на одному і тому ж ядрі, а публікація ARM-версії може означати, наприклад, те, що Apple може випустити ноутбук на процесорах виробництва ARM. А що? Всяке може бути.

Нагадаємо, що раніше можна було завантажити лише x86-версію, а всі файли зберігалися лише на сайті Apple.

02.10.2017 155
Пов'язані категорії
Популярні Нові

Підпишіться на розсилку і дізнавайтеся про новини та розпродажі першим!