За вашим запитом нічого не знайдено. Спробуйте уточнити свій запит
Категорії:
Результати в категорії:
Замовити дзвінок

BRAIN-БЛОГ

Western Digital представила жорсткий диск на 14 ТБ!

img

Один з лідерів ринку накопичувачів компанія Western Digital представила новий 3,5-дюймовий жорсткий диск на 14 терабайт. На сьогоднішній день він є найбільш ємним у світі!

Один з лідерів ринку накопичувачів компанія Western Digital представила новий 3,5-дюймовий жорсткий диск на 14 терабайт. На сьогоднішній день він є найбільш ємним у світі!

Диск виконаний за технологією HelioSeal четвертого покоління, яка включає в себе всі останні напрацювання виробника.

Гелій замість повітря

Для досягнення таких результатів ємності накопичувача в герметичний блок з магнітними пластинами закачали гелій, щільність якого в сім разів менше. Зазвичай для таких цілей використовують повітря. Це дозволило розмістити в блоці вісім магнітних пластин, хоча раніше їх було п'ять чи шість. До того ж розробникам вдалося уникнути збільшення навантаження на двигун і магнітні головки.

Принцип «черепичного» запису SMR другого покоління

Також у накопичувачі використаний принцип «черепичного» запису SMR другого покоління, який дозволяє частково перекривати доріжки. Це дозволило збільшити ємність диска в порівнянні з HDD на дванадцять терабайт аж на 16%. Та й продуктивність диска при записі зросла, а споживання енергії знизилося.

Енергоспоживання

Новому вінчестеру Ultrastar Hs14 на 14 ТБ під час простою потрібно 5,2 Вт, а під час роботи - 6,4 Вт. Потужність холостого ходу, Вт/ТБ у порівнянні з дисками на 8 ТБ зменшилася на 60%.

При цьому показники швидкості роботи при передачі даних/ в режимі читання зросли до 223/233 МБ/с.

Технічні характеристики жорсткого диска Ultrastar Hs14

Швидкість обертання диска Ultrastar Hs14 становить 7 200 обертів за хвилину, а щільність запису на пластини - 1 034 Гбіт/дюйм². Ємність кеш-буфера складає 512 мегабайт;

Час затримки при зверненні в середньому становить 4,16 мс, а час доступу у режимі читання/запису в середньому 7,7 мс і 12 мс відповідно.

Моделі з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с споживають в режимі активної роботи 6,4 Вт, а в режимі простою - 5,2 Вт.

А моделі з інтерфейсом SAS 12 Гбіт/с споживають в режимі активної роботи 8,3 Вт, а в режимі простою - 6,2 Вт.

Сегмент використання

Жорсткий диск Ultrastar Hs14 в першу чергу орієнтований на використання в центрах обробки даних і корпоративному сегменті.

06.10.2017 301
Пов'язані категорії
Популярні Нові

Підпишіться на розсилку і дізнавайтеся про новини та розпродажі першим!