За вашим запитом нічого не знайдено. Спробуйте уточнити свій запит
Категорії:
Результати в категорії:
Замовити дзвінок

BRAIN-БЛОГ

Кіберспорт в Україні. Новий рівень можливостей

img

Україна вийшла на новий рівень у кіберспорті! Національний університет фізичного виховання і спорту України розпочинає підготовку за фахом «Кіберспорт (e-Sport)». Із такої важливої для індустрії новини почали фінал турніру Ukrainian University Open 2018, організований у партнерстві з компанією Lenovo.

Велика гра 


«Можливо, вже в найближчому майбутньому Україна стане кіберспортивною Меккою», — щойно президент Української федерації електронного спорту Іван Данішевський припустив це, зміни почали відбуватися.



Рішення звернути увагу на кіберспорт не було спонтанним. Українські кіберспортсмени добре показують себе на міжнародній арені з 2000-х років. Багато хто чув про успіхи команди Na’Vi (Natus Vincere — народжені перемагати). Досягнення колективу не випадкові. Роки тренувань дають гідний результат.

Згідно з даними Esports Earnings сьогодні у світовий топ-100 гравців із найвищими призовими доходами ввійшли п’ять українців:

  • Роман Фомінюк (Resolut1on) — $1,38 млн;
  • Володимир Міненко (No [o] ne) — $1,32 млн;
  • Ілля Іллюк (Lil) — $902 тис.;
  • Данило Ішутін (Dendi) — $794 тис.;
  • Данило Тесленко (Zeus) — $721 тис.

У цілому, Україна посідає 11-те місце за призовими доходами гравців — 680 кіберспортсменів виграли $13,49 млн.  За прибутком ринку комп’ютерних ігор наша країна займає 46-те місце із сумою $179 млн (джерело — Newzoo). 



Непогано, чи не так? Ці цифри наочно демонструють потенціал кіберспорту для нашої країни. В Україні відбувається низка турнірів, які збирають усе більше фанів. Так, в 2017 році п’ятиденний турнір The Kiev Major із дисципліни Dota 2 зібрав понад 5 тис. глядачів.  

Університети України підтримали тенденцію, організувавши студентський кібертурнір — Ukrainian University Open 2018. У турнірі взяли участь понад 150 команд із 67 вищих навчальних закладів. Ажіотаж був таким, що багато закладів провели внутрішні змагання, де призом стало право на участь у Ukrainian University Open 2018.



Змагання проходили на пристроях бренду Legion. Це ціла екосистема, створена компанією Lenovo для геймерів і за підтримки геймерської спільноти. Для участі в битвах команд забезпечили «потужним ігровим місцем». Це, в першу чергу, продуктивні системні блоки Legion C730 Cube. Вони з легкістю запускають ігри на максимальних налаштуваннях завдяки потужним процесорам Intel Core i5 восьмого покоління та відеокартам nVidia GeForce GTX1060 із 6 ГБ відеопам’яті. Продуктивність Legion C730 Cube підкреслена футуристичним дизайном — компактний корпус у незвичайному форм-факторі та стильна RGB-підсвітка.



Завдяки моніторам Lenovo Legion Y25f-10 із частотою оновлення кадру 144 Гц і швидкістю реагування матриці 1 мс гравці могли одразу помічати кожен рух суперників. Блискавично давати відсіч допомагали миші Lenovo Y Gaming Precision і клавіатури Legion K200 KB. Ці аксесуари просто створені для мікроконтролю персонажа, що критично важливо в дисциплінах турніру — League of Legends і Dota 2. Спілкувалися команди за допомогою навушників із опцією шумопоглинання та мікрофоном Lenovo Y Gaming Stereo — ця гарнітура чітко передавала кожен шурхіт на полі бою.




У підсумку в грі Dota 2 переможцем стала команда із Чорноморського національного університету ім. Петра Могили — Team 123. У дисципліні League of Legends перемогла команда NAU EDA з Національного авіаційного університету. Фінальні матчі проходили на потужних комп’ютерах Lenovo Legion.




Цілком можливо, що учасники захочуть продовжити навчання, щоб перетворити своє хобі на джерело доходу.  Упровадження кіберспорту в освіту ставить Україну в один ряд із такими провідними кіберкраїнами, як Японія та Південна Корея. 

Навчання кіберспорту включатиме:

  • основи комп’ютерної техніки;
  • систему підготовки та змагань;
  • жанри комп’ютерних ігор;
  • стратегію й тактику команди в кіберспорті;
  • стратегічний менеджмент у кіберспорті;
  • основи ергономіки в кіберспорті;
  • психологічний супровід спортивної діяльності в кіберспорті;
  • інфраструктуру кіберспорту;
  • професійний геймінг.


Геймер або кіберспортсмен? А хто ти?


Кіберспортсмен — це геймер, який довів свої ігрові навички до професійного рівня. Високий ігровий рівень дає можливість отримувати за це високий дохід. Монетизація хобі й відрізняє кіберспортсменів від геймерів, які грають для власного задоволення. Це перша відмінність.

Друга — дисципліна та графік тренувань. Висока швидкість реакції — одна з основних характеристик для багатьох видів спорту, і кіберспорт не виняток. Забудь про стереотипи, згідно з якими типовий геймер «вріс» у крісло перед монітором. Щоб бути успішним кіберспортсменом, потрібно тренуватися, а також дотримуватися режиму харчування та сну.  




Уяви, як швидко команда програє, якщо один із гравців прийде на матч напівсонним після вечірки або добового «залипання» за грою? Саме тому перед змаганнями команди орендують цілі будинки. Туди завозять обладнання, проводять якісний інтернет і наймають персонал. Спортсмени дотримуються режиму, спілкуються наживо й обов’язково займаються на свіжому повітрі.

До речі, про здоров’я. Успіхи команди «Срібних Снайперів» показують, що для людей у віці комп’ютерні ігри — ключ до формування нових нейронних зв’язків. Відомо також, що багато користувачів онлайн-ігор розвивають лідерські якості та комунікаційні навички, адже для досягнення успіху потрібно, щоб гравці точно взаємодіяли і слухали один одного. До того ж існує дослідження, де продемонстровано, що хірурги, які грають на дозвіллі, роблять менше помилок під час лапароскопічних операцій.

Кіберспорт — масове явище майбутнього, яке відчутно впливає на світ уже зараз. Щоб бути в числі перших, потрібно вміти керувати командою та постійно розвивати нові навички.

Компанія Lenovo активно допомагає розвитку геймерского руху в нашій країні. У квітні цього року вона виступила технічним партнером чемпіонату України з World of Tanks. Учасники турніру грали на Lenovo Legion — стильних і продуктивних ПК.


Джерело: Lenovo.ua

17.05.2019 546
Пов'язані категорії
Популярні Нові

Підпишіться на розсилку і дізнавайтеся про новини та розпродажі першим!